Kelionės dviračiu: kaip susiruosti, kokie pliusai ir minusai

Kelionės dviračiu: kaip susiruosti, kokie pliusai ir minusai

Kelionės dviračiu yra puikus būdas aktyviai praleisti laiką, mėgautis gamta ir pamatyti naujas vietas. Tačiau prieš pradedant kelionę, svarbu tinkamai pasiruošti.

Kaip susiruosti kelionei dviračiu

Pirmiausia, reikia nuspręsti, kur keliauti. Jei tai bus pirmoji jūsų kelionė dviračiu, geriau rinktis trumpesnį maršrutą, kad galėtumėte įvertinti savo galimybes ir išvengti pervargimo.

Kai nuspręsite, kur keliauti, reikia suplanuoti maršrutą. Svarbu atsižvelgti į kelio būklę, įkalnes ir nusileidimus, nakvynės vietas ir kitus veiksnius.

Ką pasiimti su savimi

Į kelionę dviračiu būtina pasiimti šiuos daiktus:

  • Dviratis. Dviratis turėtų būti tinkamas jūsų kelionei. Jei keliaujate ilgą atstumą, geriau rinktis patikimą ir patogų dviratį, kuris nevargins jūsų ilgoje kelionėje. Taip pat turi turėti tvirtinimo taškus krepšių laikikliams, kd būtų galima susidėti daiktus ir saugiai vežti.
  • Apranga. Renkantis aprangą, svarbu atsižvelgti į oro sąlygas. Taip pat reikia pasirūpinti, kad apranga būtų patogi ir greitai džiūnanti, nes gali pasitaikyti įvairių oro sąlygų. Siūloma turėti bent keletą atsirų komplektų.
  • Avalynė. Dviračiu važiuojant svarbu turėti gerą avalynę, kuri apsaugotų pėdas nuo smūgių ir būtų patogi, lengva.
  • Dviračio priežiūros mini rinkimys. Tepalas grandinei, keli būtiniausi raktai ir būtinai kamera. Taip pat kamerų klijai su rėm komplektu.
  • Kiti daiktai. Taip pat galite pasiimti su savimi kitus daiktus, kurie jums gali būti naudingi, pavyzdžiui, vaistų, užkandžių, palapinę (rinktis kuo mažesnę ir lengvesnę), miegmaišį, pripučiamą kilimėlį, šauktas, šakutė, pora kompaktiškų indelių maistui, degtukų. Telefonui krauti powerbanką ar saules bateriju panelę kuria galima primontuoti ant dviračio vairo ir taip dienos metu krauti įrenginius važiuojant. Nepersistengti su maistu, nes tai papildomas svoris kuris tikrai duos apie save žinoti dienos gale. Geriau pasiplanuokite kur nusipirksite maisto, kad kuo mažiau reiktų vežtis su savimi. Ir taip kiekvieną dieną.

Pliusai ir minusai keliaujant dviračiu

Kelionės dviračiu turi daug privalumų. Tai:

  • Aktyvus poilsis. Kelionės dviračiu yra puikus būdas aktyviai praleisti laiką ir pagerinti fizinę formą.
  • Mėgavimasis gamta. Kelionės dviračiu leidžia mėgautis gamta ir pamatyti naujas vietas.
  • Savarankiškumas. Kelionės dviračiu suteikia jums laisvę keliauti savo tempu ir pagal savo planą.
  • Nepamirštamas nuotykis. Keliaujant dviračiu patirsite kur kas daugiau nepamirštamų nuotykiu negu skrendant ar vaziuojant automobiliu.

Tačiau kelionės dviračiu taip pat turi ir minusų. Tai:

  • Trukmė. Kelionės dviračiu gali užtrukti ilgiau nei kelionės automobiliu ar autobusu.
  • Sunkumas. Dviračiu važiuoti gali būti sunkiau nei važiuoti automobiliu ar autobusu.
  • Saugumas. Kelionės dviračiu gali būti mažiau saugios nei kelionės kitais transporto priemonėmis.

Koki dviratį rinktis

Kelionėms dviračiu geriausiai tinka kelioniniai dviračiai. Jie yra patvarūs, patogūs ir lengvai valdomi. Taip pat galite rinktis hibridinius dviračius, kurie yra universalesni ir gali būti naudojami tiek kelionėms, tiek kasdieniam naudojimui, tiek miško ir kalnų keliukams.

Tikiuosi, kad šis straipsnis padės jums susiplanuoti ir mėgautis savo kelione dviračiu. O dviratį galite išsirinkti mūsų svetainėje. Visus dviračius pristatome nemokamai visoje Lietuvoje. Dviračių pasižvalgykite -> čia.

 


Palikti komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.